5 tips voor wanneer u met uw hond reist

Je neemt je hond mee op reis. Wat kun je doen om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen voor mens en hond? Vorige week ging het bij United Airlines mis en zat Duitse herder Irgo, die zijn eerste vlucht maakte, op een vlucht naar Japan in plaats van naar Kansas City, Missouri. De hond zou van de staat Oregon in het westen van Amerika verhuizen naar Wichita, een plaats in de staat Kansas in het midden van Amerika. De hond is nu veilig teruggevlogen naar Wichita in een privéjet. Deze 5 tips helpen je om van opstijgen tot landen jouw hond goed van a naar b te vliegen.

 1. Tip 1: Check of je hond vliegfit is:

  Slim is om dit te bekijken samen met de dierenarts. Wanneer blijkt dat de hond dit niet is, neem hem of haar dan niet mee het vliegtuig in. Vaak gegarandeerde no-go’s zijn zwangere of zieke honden. Ook honden met stompneuzen kunnen best geen vliegreis maken, omdat ze op grote hoogte last kunnen krijgen van ademhalingsmoeilijkheden.

  Vliegtuig

 2. Tip 2: Houd rekening met tijd:

  Houd er rekening mee dat de check-in procedure langer duurt wanneer je je hond meeneemt, dan wanneer je alleen met personen vliegt. Er wordt gerekend op dat er zeker 2 uur extra tijd moet worden genomen. Ook wanneer je op bestemming aankomt, kunt je het beste extra tijd rekenen voor het ophalen van jouw viervoeter.

  https://www.pexels.com/photo/accurate-alarm-alarm-clock-analogue-359989/

 3. Tip 3: Eten en drinken:

  Het laatste moment wanneer je je hond het beste eten kunt geven is rond 6 uur voor vertrek en drinken rond 3 uur voor vertrek. De hond kan beter met een niet te volle maag en een lege blaas het vliegtuig in gaan. Ontlasting in de bench is zowel voor de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij, de hond en u niet fijn. Tijdens de vlucht krijgt de hond geen eten of drinken.

  eten

 4. Tip 4: Reisdocumenten:

  Zorg ervoor dat de papieren van je hond op orde zijn. Deze worden ook gecheckt. Heeft jouw hond ook de juiste vaccinaties? Wanneer de dierenarts niet zelf over vaccinaties begint tijdens de vliegfit-check, vraag dan na of alle vaccinaties toegediend zijn.

 • Tip 5: Check, check check:

  Kijk op de site van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt om de regels te lezen die zij hanteren voor het vliegen met honden. Bij Transavia mogen honden bijvoorbeeld pas meevliegen als ze ouder zijn dan 3 maanden en 21 dagen. Neem ook contact op met het consulaat of de ambassade van het land waar je heen vliegt voor de regels die daar gelden qua gezondheidsverklaring van jouw huisdier.

  Hond op strand

Nog meer tips en informatie vind je onder andere op de site van KLM, Transavia of een andere luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt.

Tekst: Laura Van Alphen
Afbeelding kop: CC0 www.pixabay.com
Afbeelding vliegtuig: eigen foto
Afbeelding wekker: CC0 www.pexels.com
Afbeelding hond/eten: CC0 http://www.pixabay.com
Afbeelding hond/strand: eigen foto

Advertenties

2 gedachten over “5 tips voor wanneer u met uw hond reist

Voeg uw reactie toe

 1. > trending en SEO: tips voor reizen met hond: leuk gevonden én lezergericht;
  > scrollbreaks en links: lijstje werkt goed, maar plaats bij elk item een beeld; tussenkop na lead moet je schrappen; maak van de tips echte tussenkoppen; laat link openen in nieuw tabblad;
  > taal en stijl: wees consequent: ‘je’ of ‘u’ (‘je’ klinkt vlotter); vermijd passief; op orde -> in orde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: