5 tips voor wanneer u met uw hond reist

U neemt uw hond mee op reis. Wat kunt u doen om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen voor mens en hond? Vorige week ging het bij United Airlines mis en zat Duitse herder Irgo, die zijn eerste vlucht maakte, op een vlucht naar Japan in plaats van naar Kansas City, Missouri. De hond zou van de staat Oregon in het westen van Amerika verhuizen naar Wichita, een plaats in de staat Kansas in het midden van Amerika. De hond is nu veilig teruggevlogen naar Wichita in een privéjet. Deze 5 tips helpen u om van opstijgen tot landen uw hond goed van a naar b te vliegen.

LET OP: Speciale bagage

  • Tip 1: Check of je hond vliegfit is: Slim is om dit te bekijken samen met de dierenarts. Wanneer blijkt dat de hond dit niet is, neem hem of haar dan niet mee het vliegtuig in. Vaak gegarandeerde no-go’s zijn zwangere of zieke honden. Ook honden met stompneuzen kunnen best geen vliegreis maken, omdat ze op grote hoogte last kunnen krijgen van ademhalingsmoeilijkheden.
  • Tip 2: Hou rekening met tijd: Houd er rekening mee dat de check-in procedure langer duurt wanneer u uw hond meeneemt, dan wanneer u alleen met personen vliegt. Er wordt gerekend op dat er zeker 2 uur extra tijd moet worden genomen. Ook wanneer u op bestemming aankomt, kunt u het beste extra tijd rekenen voor het ophalen van uw viervoeter.
    https://www.pexels.com/photo/accurate-alarm-alarm-clock-analogue-359989/
  • Tip 3: Eten en drinken: Het laatste moment wanneer u uw hond het beste eten kunt geven is rond 6 uur voor vertrek en drinken rond 3 uur voor vertrek. De hond kan beter met een niet te volle maag en een lege blaas het vliegtuig in gaan. Ontlasting in de bench is zowel voor de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij, de hond en u niet fijn. Tijdens de vlucht krijgt de hond geen eten of drinken.
  • Tip 4: Reisdocumenten: Zorg ervoor dat de papieren van uw hond op orde zijn. Deze worden ook gecheckt. Heeft uw hond ook de juiste vaccinaties? Wanneer de dierenarts niet zelf over vaccinaties begint tijdens de vliegfit-check, vraagt u dan na of alle vaccinaties toegediend zijn.
  •  Tip 5: Check, check check: Kijk op de site van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt om de regels te lezen die zij hanteren voor het vliegen met honden. Bij Transavia mogen honden bijvoorbeeld pas meevliegen als ze ouder zijn dan 3 maanden en 21 dagen. Neem ook contact op met het consulaat of de ambassade van het land waar u heen vliegt voor de regels die daar gelden qua gezondheidsverklaring van uw huisdier.

Nog meer tips en informatie vindt u onder andere op de site van KLM, Transavia of een andere luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt.

Tekst: Laura Van Alphen
Foto kop: CC0 www.pixabay.com
Foto wekker: CC0 www.pexels.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: